Voimakeitto

Valmista kalakeitto aasialaistyyliin! Aromikas soppa-annos lämmittää pitkän päivän päätteeksi, lounaaksi ja ihan muuten vaan. Tämä keitto la...


Valmista kalakeitto aasialaistyyliin! Aromikas soppa-annos lämmittää pitkän päivän päätteeksi, lounaaksi ja ihan muuten vaan.


Tämä keitto lainaa makujaan korealaistyylisestä kalasopasta.







Kalakeitto korealaistwistillä!

4 annosta


400 g hauki-, turska-, seifileetä tai muuta vaaleaa kalaa

2 porkkanaa

noin 200 g parsakaalia

150 g kokojyvänuudeleita

nippu kevätsipulia

2 rkl öljyä

2 valkosipulin kynttä murskattuina

1 tl raastettua inkivääriä

2 tl chilijauhetta

2 rkl soijakastiketta

1 rkl riisiviinietikkaa (myös valkoviinietikka käy) 

noin 1 l vettä

tuoretta korianteria

1 punainen chili pilkottuna




1. Paloittele haukifilee annospaloiksi.


2. Kuori ja paloittele porkkanat, huuhdo ja paloittele parsakaali, käytä myös varsiosa. Huuhdo ja viipaloi kevätsipulit.


3. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti ja jätä jäähtymään.


4. Kuumenna kattilassa öljy ja lisää joukkoon valkosipuli, inkivääri ja chilijauhe. Sekoittele pari minuuttia ja lisää soijakastike, riisiviinietikka ja vesi. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää joukkoon porkkanat ja parsakaalit.


5. Kypsennä keittoa noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi liemeen kalapalat ja kevätsipulit. Kypsennä muutaman minuutti. Tarkasta suola ja maku.


6. Jaa nuudelit kulhoihin ja kauho kuumaa keittoa päälle. Lisää annoksiin silputtua korianteria ja chiliviipaleita.









Lataa resepti:

Kalakeitto korealaistwistillä

You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images