Savustetut ahvenet

Tämä postaus on tehty yhteistyössä  K-Ruoka -lehden  kanssa. Savustetut ahvenet ovat savukaloista monen ehdoton suosikki. Savustaminen on yl...Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka -lehden kanssa.Savustetut ahvenet ovat savukaloista monen ehdoton suosikki. Savustaminen on yllättävän helppoa ja liemessä suolaamalla saa helposti tasaisen suolan.Savustetut ahvenet

4 annosta


8 (n. 1,6 kg) kokonaista ahventa


suolaliemi:

2 l vettä

2 dl merisuolaa1. Valmistele savustin sopivan kuumaksi, noin 100 astetta riittää.


2. Perkaa ahvenet. Leikkaa vatsa auki kalasaksilla tai terävällä veitsellä. Poista sisälmykset ja kidukset. Huuhdo ahvenet kylmällä vedellä. Voit myös käyttää valmiiksi parattuja ahvenia.


3. Asettele ahvenet savustimen ritilälle. Savusta ahvenia 15–20 minuuttia. Kypsyyttä voit kokeilla selkäevästä, jos se irtoaa helposti, ovat kalat kypsiä. Jos ahvenet ovat pieniä, lyhyempi kypsentämisaika riittää.


4. Keitä vesi kiehuvaksi, sekoita suola joukkoon niin, että se on kokonaan liuennut. Jäähdytä liemi. 


5. Asettele savustetut ahvenet sopivaan astiaan ja kaada suolaliemi päälle. Anna ahventen suolaantua liemessään 20–30 minuuttia. Valuta ahvenet ennen tarjoamista. Tarjoa ahvenet perunoitten kanssa tai napostele sellaisenaan.


Tiesitkö:


Ahvenia ei tarvitse suomustaa ennen savustamista. Paksun suomukuoren alla ahvenet savustuvat meheviksi.


Kalatiskillä on usein tarjolla valmiiksi perattuja ahvenia, näin voit helpottaa savustusurakkaasi.


Liemessä suolaamalla saat kaloihin tasaisen suolan. Suolan määrä saattaa tuntua suurelta, mutta veteen liuetessaan se miedontuu.


Jos savuahvenia jää yli, maistuvat ne seuraavanakin päivänä. Voit ruotia ne valmiiksi ja säilyttää rasiassa yön yli. Savuahvenista ruodot erottuvat helposti ja ne on helppo poistaa.Lataa resepti:

Savustetut ahvenet

You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images