Kesäisiä makuja!

Kylmäsavulohesta ja kasviksista kokoat nopean ja ruokaisan salaatin. Tämän salaatin jujuna ovat raikkaat kasvikset ja pikapikkelöidyt retiis...


Kylmäsavulohesta ja kasviksista kokoat nopean ja ruokaisan salaatin. Tämän salaatin jujuna ovat raikkaat kasvikset ja pikapikkelöidyt retiisit, joiden liemi käytetään maistuvaan kastikkeeseen.


Tämä salaatti on mainio eväs, kevyt lounas tai ihana iltapala. Nauti vielä ripaus kesän raikkaita makuja!






Kylmäsavulohisalaatti

4 annosta


250 g kylmäsavulohta

n. 150 g mozzarellajuustoa

100 g erilaisia salaatteja ja versoja

150 g (pussillinen) sokeriherneitä, (esim. Pirkan Sugar snaps salaattiherne)

1 avomaan kurkku

nippu retiisejä


retiisien pikkelöintiliemi:

1 dl vettä

1 sitruunan mehu

¼ sitruunan kuoriraastetta

1 rkl sokeria

11/2 tl suolaa


kastikkeeseen:

retiisien pikkelöintilientä

1 rkl öljyä

½ tl rouhittua mustapippuria



1. Valmista ensin retiisit. Huuhdo retiisit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kannelliseen purkkiin. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta ¼ kuoriraastetta.


2. Sekoita liemen ainekset keskenään ja kaada seos retiisien päälle. Sulje purkki ja hölskytä ja anna retiisien maustua noin tunnin ajan.


3. Huuhdo ja pilko salaatit. Leikkaa herneenpalot pitkittäin puolikkaiksi. Huuhdo ja viipaloi kurkku. Valuta mozzarellat.  Pilko kylmäsavulohi. Kokoa salaatti tarjoiluvadille. 


4. Asettele retiisit salaattiin. Sekoita pikkelöintiliemeen öljy ja mustapippuri. Valuta kastiketta salaatille. Lopun kastikkeen voit käyttää seuraaviin salaatteihin. Retiisit värjäävät kastikkeen ihanan vaaleanpunaiseksi.






Lataa resepti:

Kylmäsavulohisalaatti


You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images