Maukkaimmat kesäkalat!

Tämä postaus on tehty yhteistyössä  K-Ruoka -lehden  kanssa. Savustetut muikut ovat kesäruokaa parhaimmillaan! Savumuikut 4 annosta 600 g mu...


Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka -lehden kanssa.


Savustetut muikut ovat kesäruokaa parhaimmillaan!Savumuikut

4 annosta


600 g muikkuja

1 rkl karkeaa merisuolaa

1 tl sokeria


Dippikastike


1 prk Pirkka laktoositonta kermaviiliä

1 rkl sitruunamehua

1 rkl ruohosipulia hienonnettuna

1 rkl tilliä hienonnettuna

2 tl sinappia

2 tl soijakastiketta

2 tl Pirkka välimeren yrttiseosta

½ rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
1. Lämmitä savustin kuumaksi. Asettele leppälastut tai muut savustuspurut savustimen pohjalle.


2. Perkaa muikut. Ota muikku käteen vatsapuoli ylöspäin. Puhkaise (napsauta) muikut peukaloetusormi otteella muikun pään alapuolelta ja samalla saat vetäistyä sisälmykset eli suolet pois. Poista halutessasi myös muikkujen päät. Huuhdo muikut kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Voit käyttää myös valmiiksi perattuja muikkuja.


3. Laita muikut muovipussiin. Lisää suola ja sokeri. Sulje pussi ja kääntele muikkuja niin, että suola ja sokeri jakaantuvat tasaisesti. Laita muikut pussissa jääkaappiin suolaantumaan noin tunniksi.


4. Pyyhi kaloista enin suola ja asettele ne savustimen ritilöille tasaisesti.


5. Kypsennä muikkuja kalojen koosta ja savustimen kuumuudesta riippuen 10–12 minuuttia. Muikut ovat kypsiä, kun ne ovat kullankeltaisia, mutta eivät vielä kuivan koppuraisia.


6. Sekoittele kastikkeen ainekset. Halutessasi voit soseuttaa kastikkeen sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarjoa muikut uusien perunoitten kanssa. Savumuikut sopivat myös ruisleivän kylkeen tai dippailtaviksi illanistujaisissa.


Tiesitkö että….


Monilla mökkipaikkakunnilla on kesäisin markettien kalatiskissä tarjolla tuoreita muikkuja. Usein muikkuja saa kalatiskillä myös valmiiksi perattuina.


Kokeneilla savustajilla on itse kullakin omat, parhaat konstinsa savustettavien kalojen suolaamiseen. Kalat voidaan suolata myös vasta savustamisen jälkeen vesisuolaliuoksessa. Mielipiteitä myös savustuspurujen laadusta on monia. Jotkut vannovat omenapuulastujen nimeen, jotkut leppälastujen, pyökkilastuille on myös omat kannattajansa.
Lataa tulostettava resepti:

Savumuikut ja dippikastike

You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images