Juhannuksen herkkuleivät!

Siika on kesän paras juhlakala ja maistuu graavattuna juhannuksen parhaana makupalana. graavisiika: 8 leipäseen 300 g siikafilee (nahkoineen...


Siika on kesän paras juhlakala ja maistuu graavattuna juhannuksen parhaana makupalana.








graavisiika:

8 leipäseen


300 g siikafilee (nahkoineen)

1 rkl karkeaa merisuolaa

½ tl sokeria

1 tl rouhittua mustapippuria


leipiin:

puolikas rukiista, revittyä reikäleipää


kastike:

2 dl ranskankermaa

½ tl suolaa

2 tl riisiviinietikkaa tai sitruunamehua

1 tl sinappia

1 rkl tilli-ruohosipulisilppua


väliin krassin lehtiä, versoja tai pikkusalaatteja


päälle syötäviä kukkia, ketunleipiä, keto-orvokkeja yms., seesaminsiemeniä




1. Pyyhi kalafileet talouspaperilla.


2. Ripottele fileille tasaisesti suola, sokeri ja pippuri. Kääri fileet leivinpaperiin tiukaksi paketiksi ja laita paketti pakastepussiin. Laita siikafileet jääkaappiin suolaantumaan noin vuorokaudeksi, ohuille fileille riittää yön yli graavaantuminen.


3. Pyyhi suola ja mausteet fileen pinnasta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tämä onnistuu fileointiveitsellä.


4. Sekoita kastikkeen ainekset. Leikkaa reikäleipä kahdeksaan osaan, Voitele palat kastikkeella ja asettele päälle siikasiivut. Koristelle leivät syötävillä kukilla esim. orvokeilla, ripottele päälle seesaminsiemeniä.


5. Asettele palat tarjolle leivän muotoon.







Suloista suven juhlaa ja maistuvia herkkuhetkiä!



Lataa tulostettava resepti:

graavisiikaleivät



You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images