Parsa-aikaan!

  Nyt on aika ottaa askel kohti kevätherkkuja ja nauttia parsan vihreistä aromeista. Parsat maistuvat mainiolle ruokaisen piirakan makulisän...

 


Nyt on aika ottaa askel kohti kevätherkkuja ja nauttia parsan vihreistä aromeista. Parsat maistuvat mainiolle ruokaisen piirakan makulisänä, kylmäsavulohen kyljessä.


Tämä piiras maistuu niin brunssilla, lounaana, iltapalana kuin keväisellä retkelläkin.






Parsa-lohipiirakka 

6 – 8 annosta

Taikinan voit tehdä valmiiksi edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan piiraan paistamista.


Pohja:

100 g voita (tai margariinia)

½ tl suolaa

1 dl kaurajauhoja

21/2 dl vehnäjauhoja

½ dl kylmää vettä

rasvaa vuoan voiteluun


Täyte:

3 dl turkkilaista jogurttia

1 dl juustoraastetta (raasta juustojen jämät tähän)

1 kananmuna

1 tl suolaa

1 tl rouhittua mustapippuria


Päälle:

noin 200 g kylmäsavulohta

noin 300 g parsaa

1/2 tl rouhittuja korianterin siemeniä

½ tl rouhittua mustapippuria



1.  Paloittele voi ja jätä se huoneenlämpöön pehmenemään. Voit myös veistellä voin juustohöylällä, näin voilastut pehmenevät nopeammin.


2. Laita kulhoon voi, suola, kaura- ja vehnäjauhot ja nypi taikina sormin murumaiseksi. Sekoita vesi taikinaan. 


3. Voitele noin halkaisijaltaan noin 22 cm:n irtopohjavuoka ja taputtele taikina tasaisesti pohjalle ja reunoille.


4. Sekoita keskenään jogurtti, juustoraaste, kananmuna, suola ja pippuri. Levitä tämä täyte piirakkapohjalle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.


5. Kuori parsat sillä aikaa ja puolita ne pitkittäin. Viipaloi kylmäsavulohi. Ota piiras uunista ja asettele parsat ja kylmäsavulohi täytteen päälle kauniisti.  Ripottele päälle korianterirouhe ja mustapippuri. Paista piirasta vielä 200 asteessa noin 10 minuuttia. Piiras maistuu mainiosti myös kylmänä.



Juhlavan piirakasta saat, kun koristelet syötävillä kukilla, vaikkapa ihanilla orvokeilla. Piiras on myös mainio juhlatarjottava.








Lataa tulostettava resepti: Parsalohipiirakka

You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images