Kuhafileet ja sitruunavoikastike

Tämä postaus on tehty yhteistyössä  K-Ruoka -lehden  kanssa. Raikkaan sitruunainen voikastike on ihana makupari paistetulle, vaalealle kalal...


Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka -lehden kanssa.


Raikkaan sitruunainen voikastike on ihana makupari paistetulle, vaalealle kalalle. Tarjoa kuha ja voikastike ruokaisan salaatin kanssa.







Paistetut kuhafileet

4 annosta


600 g nahatonta kuhafileetä

2 rkl Pirkka voita paistamiseen

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria


Sitruunavoikastike

2 sitruunaa

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

2 kevätsipulin vartta hienonnettuna


Salaatti

½ (á 225 g) Pirkka cosmopolitan salaatti

100 g kurkkua

n. 50 g kevätsipulia hienonnettuna

2 kananmunaa keitettynä


1. Pese sitruunat huolellisesti. Raasta toisesta sitruunasta kuori. Purista molempien sitruunoitten mehu (noin ¾ dl). Hienonna kuorittu sipuli.


2. Sulata nokare voita (noin 1 rkl) kattilassa ja kuullosta sipulia hetki, läpikuultavaksi. Älä ruskista.


3. Lisää joukkoon sitruunamehu ja kuoriraaste.  Anna kastikkeen kiehahtaa hetki kasaan. Paloittele loppu voi. Ota kattila liedeltä ja vatkaa voi sekaan, niin että kastike paksuuntuu. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja kevätsipulilla.


4. Huuhdo ja paloittele salaatti ja kurkku. Hienonna kevätsipulit. Kuori ja paloittele keitetyt kananmunat. Kokoa salaatti kauniisti tarjoiluvadille. Kastikkeeksi sopii ripaus ihanaa sitruunavoikastiketta.


5. Paloittele kuhafileet annospaloiksi. Ruskista voi pannulla ja paista kuhafileitä muutaman minuutin ajan molemmin puolin. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.


6. Tarjoa fileet salaatin ja sitruunavoikastikkeen kanssa.




Jos sitruunavoikastiketta jää yli, säilyy se jääkaapissa muutaman päivän. Voit lämmittää kastiketta varovasti uutta käyttöä varten.




Lataa tulostettava resepti:

Kuhafileet ja sitruunavoikastike

  

 

You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images