Kipoista ja kulhoista!

Helppo ja nopea kulhoruoka on kiireisen kokkailijan pelastus. Tämän annoksen juju ja paras lisäke ainaisen riisin sijaan on kaurajyvät.   Ne...


Helppo ja nopea kulhoruoka on kiireisen kokkailijan pelastus. Tämän annoksen juju ja paras lisäke ainaisen riisin sijaan on kaurajyvät.  Ne kypsyvät 15 minuutissa, ovat runsaskuituisia, hellivät vatsaa ja mikä parasta maistuvat lempeän ruokaisilta. Jyvät ovat gluteenittomia ja niissä ovat kuidut, proteiinit, vitamiinit ja rasvat kohdillaan.


Tämä annos on myös kätevä eväs, koululaisen pikaruoka ja käy moneen makuun.







Näistä riittää neljälle nälkäiselle


4 dl kaurajyviä

1 rkl öljyä

1 rkl sitruunamehua


lisäkkeet

300 g kylmäsavulohta

200 g edame papuja (soijapapuja) pakasteesta

1 avokado

pätkä kurkkua

kourallinen siemeniä, esim seesamin- ja auringonkukan

tuoretta korianteria


punajuurilisäke:

1 raaka punajuuri

1 etikkapunajuuri

kynnen kokoinen pala tuoretta inkivääriä

1 rkl sitruunamehua

2 rkl öljyä

2 tl juoksevaa hunajaa

1/2 tl jauhettua juustokuminaa

½ tl jauhettua korianteria  




1. Keitä kaurajyvät kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaisesti. Sekoita kypsiin jyviin öljy ja sitruunamehu

2. Kypsennä edame pavut pakkauksen ohjeen mukaisesti.

3. Kuori raaka punajuuri ja inkivääri. Raasta molemmat raastimen pienimmällä terällä. Raasta myös etikkapunajuuri. Sekoita kaikki punajuurilisäkkeen ainekset.

4. Kuori ja viipaloi avokado.

5. Kokoa kaikki eri ainekset kulhoihin ja kippoihin, lisää joukkoon tuoretta korianteria.

6. Punajuurilisäke toimii annoksen kastikkeena.




Kulhot ja kipot: RaakaRå, Leena Kouhia






Lataa tulostettava resepti: kulhoruoka







You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images