Paistetut kuhafileet

Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka -lehden kanssa. Rapeapintaiseksi paistetut kuhafileet ovat kalaherkkujen parhaimmistoa!...


Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka -lehden kanssa.


Rapeapintaiseksi paistetut kuhafileet ovat kalaherkkujen parhaimmistoa!





Paistetut kuhafileet
600 g kuhafileetä
½ dl Pirkka kaurajauhoja
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl Pirkka voita
1 rkl Pirkka rypsiöljyä
½ sitruunan mehu
½ sitruunan kuoriraaste


Kastike:
1 prk (200 g) Pirkka turkkilaista, laktoositonta jogurttia
1 tl suolaa
½ sitruunan mehu ja kuoriraaste
2 tl Pirkka juoksevaa hunajaa
1 dl hienonnettua timjamia


Perunalisäke:
300 g keitettyjä perunoita
1 rs (200 g) Pirkka ruskeita herkkusieniä
1 rkl Pirkka voita
1 rkl Pirkka rypsiöljy
½ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
½ ruukkua rukolaa



1. Paloittele kuhafileet 6–8 annospalaksi. Sekoita kaurajauhoihin suola ja mustapippuri. Kierittele kuhapalat jauhoseoksessa.

2. Kuumenna pannulla voi ja öljy. Paista kuhapaloja molemmin puolin muutaman minuutin ajan kauniin ruskeiksi.

3. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Jätä puolet kuoriraasteesta kastikkeeseen ja ripottele puolet kuhapaloille. Purista vielä puolikkaan sitruunan mehu ennen tarjoilua kuhapaloille.

4. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. 

5. Viipaloi perunat ja herkkusienet.

6. Kuumenna voi ja öljy pannulla ja lisää perunaviipaleet joukkoon, kääntele niitä hetki.

7. Lisää sienet pannulle ja kääntele, paista molempiin kauniin ruskeat pinnat. Lisää suola ja mustapippuri joukkoon. Silppua rukola ja kääntele perunoitten ja sienten joukkoon enne tarjoilua

8. Tarjoile kuhafileet ja perunalisäke lämpiminä, kastike sopii sekä kuhan että perunoitten makupariksi.



Voit mainiosti vaihtaa herkkusienet kantarelleihin, suppilovahveroihin tai tatteihin.






Lataa tulostettava resepti:


You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images