Juhannuspöytään, tuokkonen iloa!

Valmista rapean maukkaat ja suloisen suolaiset haukkapalat juhannuspöytään, illanistujaisten kyytipojiksi, rantaeväiksi, välipaloiksi tai...


Valmista rapean maukkaat ja suloisen suolaiset haukkapalat juhannuspöytään, illanistujaisten kyytipojiksi, rantaeväiksi, välipaloiksi tai ihan muuten vaan!

Nämä pasteijat valmistuvat käden käänteessä puolivalmiista aineksista, ovat siis mökki- ja lomaruokaa parhaimmillaan. 







Pinaatti-lohipiiraat
12 kpl

500 g (6 levyä) pakaste lehtitaikinaa (esim. Pirkka)

täyte:
200 g pakastettua lehtipinaattia (tai 80–100 g tuoretta)
2 tl sitruunamehua
¼ sitruunan raastettu kuori
ripaus rouhittua mustapippuria
100 g fetajuustoa
150 g kylmäsavulohta
1 kananmuna piiraiden voiteluun



1. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaisesti.

2. Sulata pinaatti pakkauksen ohjeen mukaisesti, valuta tarvittaessa liika neste pois siivilän avulla. Mausta pinaatti sitruunamehulla, -kuorella ja mustapippurilla. 

3. Paloittele lohi pikkupaloiksi ja murenna feta.

4. Leikkaa kukin taikinalevy kahdeksi neliöksi. Jaa pinaatti ja muut täytteet kunkin taikinalevyn keskelle. Kostuta taikinalevyjen reunat, käännä kolmioiksi ja painele ne haarukan avulla tiukasti kiinni. Pistele piiraiden päällys haarukalla. Voitele piiraat kanamunalla.

5. Paista piiraita 225 asteisen uunin alatasolla noin 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.



Suloista suven juhlaa!









Lataa tulostettava resepti:

You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images