Pitkiin pääsiäisaamuihin!

Paras päivän aloitus on hitaasti nautittu aamiainen tai brunssi.   Tässä herkkuleivässä ovat maut kohdallaan ja ulkonäkökin houkutt...Paras päivän aloitus on hitaasti nautittu aamiainen tai brunssi. 


Tässä herkkuleivässä ovat maut kohdallaan ja ulkonäkökin houkuttaa maistamaan. Uppomuna ja kylmäsavulohi tekevät leivästä runsaan täyteläisen. Leipien juju ja makulisä on sitruunavoissa.

Nauti leivät teen tai kahvin kanssa, mutta myöhäisellä aamiaisella voit palkita itsesi myös lasillisella kuivaa valkoviiniä tai skumppaa!
4 aamiaisleipää

4 reilua viipaletta rouheista leipää
2 avokadoa
100 g kylmäsavulohiviipaleita
4 huoneenlämpöistä kananmunaa
2 l vettä, 1 dl etikkaa uppomunien valmistamiseen

maustevoi:

100 g pehmeää voita
½ (luomu)sitruunan kuoriraaste
leipien koristeeksi herneenversoja


1. Valmista ensin sitruunavoi. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori raastimen pienimmällä terällä. Sekoita kuoriraaste ja sinappi voihin. Tästä määrästä sitruunavoita jää vielä muihin pääsiäisleipiin tai kalaruokien kylkeen.

2. Paahda leivät ja voitele ne sitruunavoilla, voi saa hieman sulaa ja maustaa leipiä.

3. Kuori ja viipaloi avokadot ja asettele viipaleet lohiviipaleiden kanssa leiville.

4. Valmista uppomunat. Riko kukin kananmuna omaan kuppiinsa. Keitä vettä kattilassa pari minuuttia, lisää etikka joukkoon. Tee veteen pyörteitä kauhalla ja valuta yksi muna kerrallaan lähellä veden pintaa kypsymään, kypsennä 4 minuuttia, jolloin keltuainen jää vielä valuvaksi. Nosta kananmuna reikäkauhalla ja asettele leivälle, mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Riko muna veitsellä keltuaisen kohdalta, niin se valuu maukkaasti leivälle. Koristele leivät halutessasi herneenversoilla.
Aurinkoista, rentoa ja maukasta pääsiäistä! Vointeja ja voimia meille kaikille! 
Lataa tulostettava resepti: Uppomunaleipä

You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images