Suku on paras

Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka -lehden kanssa. Osta kalatiskiltä taimen- tai nieriäfilee ja kääri yrttien kanssa pak...

Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka -lehden kanssa.Osta kalatiskiltä taimen- tai nieriäfilee ja kääri yrttien kanssa pakettiin. Sukulaiskalojen maku on hurmaava.

Taimen ja nieriä ovat jalokaloja, lähisukulaisia toisilleen ja lohille.

Taimenen ja nieriän maut ovat miedohkoja, lähellä toisiaan. Nieriän liha on hieman rasvaisempaa kuin taimenen. Molempia kaloja kutsutaan komeiksi ja makua niin hyväksi, ettei sitä saa pilattua!

Taimenen liha on väritykseltään punertavaa, nieriän oranssimpaa. Taimen on väritykseltään tummempi, nieriän väri haaleampi, paitsi kutuaikaan vatsa on melkein oranssi. Taimenella on selviä, tummahkoja pilkkuja koko kyljen alueellaan, nieriän pilkut ovat vaaleampia.

Kalatiskien taimenet ja nieriät ovat kasvatettuja.  Näiden kalojen luontaiset kannat ovat uhanalaisia. 

Yrttitaimen

800 g taimen fileetä
1 tl suolaa
1 rkl voita

täyte:

1 nippu kevätsipulia hienonnettuna
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
1 dl persiljaa hienonnettuna
½ dl korianteria hienonnettuna
½ dl timjamia hienonnettuna
1 prk (50 g /35 g) Pirkka kapriksia
2 rkl hapankorppuja jauhettuna
1 tl suolaa
2 rkl voita

1. Pyyhi taimenfileiden nahat talouspaperilla. Jos fileet ovat paksuja, tee lihapuolelle muutama matalahko viilto. Lisää suola.

2. Kuumenna voi pannulla ja lisää joukkoon kevätsipuli ja kuullota sitä hieman, älä ruskista. Sekoittele joukkoon hiennonnetutu yrtit, kaprikset, hapankorppumuru ja suola.

3. Levitä yrttiseos toisen fileen lihapuolelle ja asettele toinen filee nahkapuoli ylöspäin yrttiseoksen päälle. Sido fileet puuvillanarulla tiiviiksi paketiksi.

4. Kuumenna voi pannulla ja ruskista fileeseen kaunis, ruskea pinta.

5. Asettele kalapaketti uunivuokaan ja kypsennä sitä 200 asteisessa uunissa 30 - 40 minuuttia fileiden paksuudesta riippuen.

6. Tarjoa taimenfileiden kanssa ns. pottuvoita eli perunamuussia, jossa on reilusti sulatettua voita.
Lataa tulostettava resepti:

You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images