Paras ja nopein!

Tämä piiras voittaa sekä maku- että nopeuskilpailun. Ota avuksesi valmis pakastetaikina ja valmistat maittavan lohipinaatt...





Tämä piiras voittaa sekä maku- että nopeuskilpailun. Ota avuksesi valmis pakastetaikina ja valmistat maittavan lohipinaattipiiraan käden käänteessä.

Ruokaisa piiras sopii lounaaksi salaatin kyljessä, ilta-ateriaksi, evääksi retkille ja töihin tai illanistujaisten palan painikkeeksi.





Lohipinaattipiiras
1 pkt (400 g) piirastaikinaa pakasteesta (esim. Pirkka)
rasvaa vuoan voiteluun

täytteeksi:
1 pkt (180-200 g) maustamatonta tuorejuustoa
3 dl maustamatonta jogurttia
1 tl suolaa
½ sitruunan mehu ja kuoriraaste
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl sinappia
1 tl juoksevaa hunajaa
1 ps (200 g) pakastettua lehtipinaattia
300 g savukirjolohta

päälle:
1 rkl seesaminsiemeniä



1. Sulata taikina ja pinaatit pakkauksien ohjeiden mukaisesti.

2. Voitele halkaisijaltaan 24 – 26 cm:n vuoka. Kaulitse taikina vuokaan sopivaksi levyksi. Ota pieni pala taikinaa talteen, jos haluat piiraaseen ”koristenauhat”. Painele taikinalevy vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Esipaista pohjaa 200 - asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

3. Ota pieni osa pinaatin lehdistä erikseen. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori raastimen pienimmällä terällä. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, suola, sitruunan mehu ja kuoriraaste, mustapippuri, sinappi, hunaja ja suurin osa pinaatista. Laita täyte piiraspohjan päälle. 

4. Paloittele lohi ja asettele se pinaattien kanssa täytteen päälle. Ripottele seesaminsiemenet täytteelle. Tee lopusta taikinasta nauhat ristikoksi piiraan päälle.

5. Paista piirasta noin 20 - 25 minuuttia. Piiras maistuu lämpimänä ja kylmänä.








Lataa tulostettava resepti:
Lohipinaattipiiras


You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images