Hampurin turska

Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka-lehden kanssa. Koko lehden voit lukea  täältä . Lapsuudesta tuttu juustokastike päivi...Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka-lehden kanssa. Koko lehden voit lukea täältä.Lapsuudesta tuttu juustokastike päivittyi inkiväärillä ja currylla ja hurmasi myös lapsenlapsen. 


"Tunnustan: olen päässyt turskan makuun vasta viime vuosina, kun löysin tuoreena myytävän kalan. Aikaisemmin yhdistin turskan vain lipeäkalaan, joka ei totisesti kuulunut suosikkeihini. 

Äitini teki usein juustokastiketta, jota tarjottiin hauen kanssa. Sitä kutsuttiin meillä Hampurin haueksi. Se kuulosti aina niin kovin juhlavalta, vaikkei kala tainnut olla lainkaan oikeaoppista. 

Äitini mallista minäkin keitän juustokastiketta kalan seuraksi mutta hiukan päivitetysti. Lisään siihen hiukan tuoretta inkivääriä ja currya ja tarjoan sitä turskan seläkkeen kanssa. Kastike on niin hyvää, että olen saanut sen avulla myös lapsenlapseni maistelemaan vähemmän tuttuja kaloja."

Uuniturska 
6 ANNOSTA | 30–60 MIN HINTA N. 5 € / KPL* 

800 g turskan seläkettä 
1 tl suolaa 


Kastike
1 rkl rypsiöljyä tai voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 prk (а 2 dl) Pirkka kaura kasvirasvasekoitetta (16 %)
1 pkt (250 g) Pirkka sulate­ juustopalaa
1 ps (200 g) Pirkka lehtipinaattia (pakaste)
1 rkl sitruunanmehua
2 tl inkivääriä raastettuna
1 tl currya
1 tl suolaa 


1. Leikkaa turskan seläke annos­ paloiksi ja mausta suolalla.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja sekoi­ta vehnäjauhot joukkoon. Sekoittele pari minuuttia, mutta älä ruskista.

3. Lisää kasvirasvasekoite kattilaan ja sekoita tasaiseksi kierrevatkai­mella. Paloittele sulatejuusto ja lisää kattilaan pinaattien kanssa. Lisää joukkoon myös sitruunanmehu, mausteet ja suola.

4. Kypsennä kastiketta miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes juusto on kokonaan sulanut.

5. Asettele kalapalat voideltuun uunivuokaan. Annostele kastiketta kalapalojen väliin ja päälle.

6. Kypsennä kalaa 200 ­asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Tarjoa perunoiden tai perunamuusin ja kasvisten kanssa. 
You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images