Pöydässä voita, leipää ja kuhaa, kyllä onnistaa!

Syksyn parhaat lohtuleivät kootaan saaristolaisleivästä ja paistetusta kuhasta. Nopeat herkut vaikkapa iltanälkään tai kaveriporukan ...
Syksyn parhaat lohtuleivät kootaan saaristolaisleivästä ja paistetusta kuhasta. Nopeat herkut vaikkapa iltanälkään tai kaveriporukan kokoontumiseen.Kuhaleivät

appelsiinivoi:
150 g huoneenlämpöistä voita
½ appelsiinin kuoriraaste ja mehu
muutaman tuoreen korianterin oksa silputtuna 

500 g kuhafileetä
voita paistamiseen
suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

lisäksi:
noin 1 rkl kirjolohen mätiä
8 viipaletta saaristolaisleipää (Riitan Herkku)1. Pese appelsiinin huolellisesti ja raasta kuori raastimen pienimmällä terällä. Sekoita kuoriraaste ja silputtu korianteri vatkaimella voin sekaan.

2. Paloittele kuhafilee parin sentin paloiksi. Leikkaa appelsiinista muutama pikkusiivu.

3. Kuumenna voi pannulla ja paista kuhapaloja molemmin puolin muutaman minuutin ajan kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Käytä appelsiinin siivut nopeasti pannulla ottamassa vähän väriä ja makua.

4. Voitele leipäviipaleet appelsiinivoilla ja nostele paistetut kuhaviipaleet päälle. Asettele vielä appelsiinisiivut leiville. Laita päälle vielä hieman kirjolohen mätiä ja pari korianterin lehteä.

5. Kaikki voi ei mene näihin leipiin, loppu voi säilyy hyvin jääkaapissa ja piristää monen monta aamu- ja eväsleipääsi.Maistelimme juuri markkinoille tullutta saaristolaisleipää, joka on valmistettu Kökarin saarella. Kyllä maistui ja ajatukset karkasivat saaristolaismaisemiin. 

Leipää on tarjolla hyvin varustetuissa marketeissa.


Lataa tulostettava resepti: Kuhaleivät

You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images