Rapeaksi rullatut!

Kääräise riisipaperilevyjen sisään rapeita ja värikkäitä kasviksia ja maukasta lohta. Dippaa rullat ihanaan kastikkeeseen…..rouskis j...



Kääräise riisipaperilevyjen sisään rapeita ja värikkäitä kasviksia ja maukasta lohta. Dippaa rullat ihanaan kastikkeeseen…..rouskis ja nam!


Kun mieleni haikailee jotain raikasta, maukasta, suolaista ja värikästä, valmistan näitä rullia. Pääsen hetkessä makumatkalle jonnekin kauas, mausteiden tuoksuun ja lämpimään. Rullat tunnetaan vietnamilaisina riisipaperirullina. Joskus niitä tarjoillaan myös friteerattuina. Joku maistelija sanoin näiden korvaavan välillä sushiaterian.






Täytteen voit sovitella tarjolla olevien ainesten mukaisesti. Katkaravut, avokado, idut, riisinuudelit ja tofu sopivat myös mainiosti. Kokeile myös minttua maustajaksi.  Sovittele itse suosikkitäytteesi ja rullaa rohkeasti.


Rullaaminen ja riisipaperin käsittely ei ole vaikeaa, mutta hieman kärsivällisyyttä se vaatii, paperi rapsahtaa rikki aika helposti. Harjoitus tekee mestarin.






Lohirullat
3 - 4 annosta

12 kpl (1 pkt) riisipaperilevyjä
2 porkkanaa
1 avomaan kurkku (tai ½ kasvihuonekurkku)
1 punasipuli
romaine salaattia (muukin rapea salaatti käy)
200 g graavilohta
muutama korianterin oksa
mustia tai vaaleita seesaminsiemeniä
syötäviä kukkia esim. kehä- ja ruiskukkia


Kastike:
1 dl vettä
3 rkl ruoko- tai palmusokeria 
1 rkl valkoista sokeria
1 rkl kalakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa (omenaviinietikkakin käy)
1 limetin mehu
1 valkosipulin kynsi murskattuna
 1 rkl seesaminsiemeniä


1. Valmista ensin dippikastike. Laita vesi ja sokerit kattilaan ja keitä, kunnes sokerit ovat sulaneet. Jäähdytä liemi ja lisää loput ainekset.

2. Kuori porkkanat ja punasipuli, huuhdo paprika. Leikkaa kaikki tikkumaisen ohuiksi viipaleiksi. Huuhdo ja paloittele salaatti. Viipaloi lohi ohuiksi suikaleiksi. Silppua korianteri.

3. Kostuta riisipaperilevyt levy kerrallaan kädenlämpöiseen veteen ja kuivaa levyä talouspaperilla. Asettele kutakin täyteainesta riviin levyn keskelle. Taita levyn reunat ja rullaa mahdollisimman tiukaksi rullaksi. Jatka näin kaikki levyt. Koristele rullat halutessasi syötävillä kukilla ja seesaminsiemenillä.

4. Tarjoile rullat dippikastikkeen kanssa. 







Lataa tulostettava resepti: lohirullat




You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images