Pähkinäinen hurmuri

Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka-lehden kanssa. Koko lehden voit lukea  täältä . Ahvenet tykkäävät voi...Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka-lehden kanssa. Koko lehden voit lukea täältä.

Ahvenet tykkäävät voista. Vielä parempaa saat, kun ruskistat voin aromikkaan pähkinäiseksi.


”Voissa paistetut ahvenfileet olivat lapsuuteni lempiruokaa. Vieläkin tunnen nenässäni voin tuoksun, kun äitini nosti ahvenpannun pöytään. Ahvenet tarjottiin perunamuussin kanssa, jossa siinäkin oli runsaasti voita.

Ahvenfileet olivat kalaruokien toivelistan kärjessä. Järven rannalla kasvaneena totuin kaikkiin kaloihin ja isäni ruoti ne valmiiksi tyttärilleen. Mikä palvelus!

Ahvenfileet ovat todellista pikaruokaa, varsinkin kun ne on hankittu suoraan kaupan kalatiskiltä ja voi välttää työlään fileoinnin. 600 grammassa ahvenfileitä on koosta riippuen 16-20 fileetä.

Ahvenen liha on valkoista ja raikkaan hennon makuista. Fileet ovat saaneet reseptissäni kunnon makukylvyn paahtuneesta voista ja fenkolinsiemenistä.

Ruskistettu voi on herkkujen herkku, jonka paahteinen, hieman pähkinäinen maku jalostaa ruoan maun. Se sopii kalan ja kasvisten seuraan.”
Ahvenfileet

600 g ahvenfileitä
2 rkl voita
1 tl suolaa


ruskistettu voi

100 g voita
1 rkl fenkolin siemeniä huhmareessa hienonnettuna
1 tl sitruunankuorta raastettuna
(kehäkukan terälehtiä)
1. Valmista ruskistettu voi. Paloittele voi paksupohjaiseen kattilaan. Sulata ja kuumenna voi. Ensin se vaahtoaa jonkin verran. Kuumentuessa voista haihtuu vesi ja se alkaa ruskistua. Sekoita voita välillä, että huomaat voin ruskistumisasteen. Voin paahtuminen kestää noin 7 - 10 minuuttia. Voi on valmista, kun se on paahtuneen ruskeaa. Ota kattila liedeltä ja kaada voi kulhoon. Lisää joukkoon hienonnetut fenkolinsiemenet ja sitruunan kuoriraaste.


2. Kuumenna voi pannulla, kun se hieman vaahtoaa, asettele ahvenfileet pannulle. Käännä fileet, kun reunat hieman ruskistuvat. Ahvenfileet kypsyvät muutamassa minuutissa. Ripottele fileiden pinnalle suolaa. Ahvenfileet kannattaa paistaa juuri ennen tarjoilua, periaatteena pannulta lautaselle.

 
3. Valuta ruskistettua voita ahvenfileille ennen tarjoamista. Koristele ahvenfileet halutessasi vaikkapa syötävillä kukilla. Tarjoa ahvenfileiden lisänä juuresmuussia ja syksyn värikkäitä kasviksia.

Lataa tulostettava resepti: Ahvenfileet
Katso juuresmuussin resepti K-ruoka.fi tai K-ruokasovellus.


You Might Also Like

1 comments

  1. Ai-jai-jai, ruskistettu voi ja kala on ihanaa. Kuhaa olen paistanut ruskistetussa voissa.

    VastaaPoista

Instagram

Flickr Images