Hyvää hauesta!

Hauki on monille tuttu kesäkala, koska se nappaa hyvin harrastelijankin vieheeseen ja verkkoon tai katiskaan!   Haukea on hyvin ta...



Hauki on monille tuttu kesäkala, koska se nappaa hyvin harrastelijankin vieheeseen ja verkkoon tai katiskaan! 

Haukea on hyvin tarjolla ja halpaan hintaan kauppojen kalatiskeillä.

Hauki on kelpo kala myös maultaan, ruotoja on turha pelätä, kun valmistat näitä haukipihvejä.

Ruodot (ne pelätyt y-ruodot) jauhautuvat huomaamattomiksi sauvasekoittimen terällä. Tähän taikinaan et tarvitse kananmunia etkä kermaa. Tuorejuusto tekee massasta sopivan kiinteää ja toisaalta kuohkeaa.








Helpot haukipihvit
4 – 6 annosta


500 g haukifileetä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
3 kevätsipulia pilkottuna
11/2 tl suolaa
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl chilirouhetta
½ ruukkua tuoretta korianteria
11/2 rkl kuorimattomia seesaminsiemeniä

paistamiseen:
öljyä tai voita


1. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori raastimen pienimmällä terällä.

2. Paloittele haukifilee. Jauha haukifilee sitruunamehun kanssa massaksi sauva- tai tehosekoittimella.


3. Lisää kalamassan joukkoon kevätsipuli, suola, mausteet ja 1 rkl seesaminsiemeniä, jauha vielä muutama pyöräytys. Lisää tuorejuusto joukkoon.


4. Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä. Ripottele loput seesaminsiemenet pihvien päälle. Kuumenna rasva pannulla ja paista pihvejä molemmin puolin muutaman minuutin ajan.


5. Haukipihvit maistuvat uusien perunoitten, perunamuussin, raikkaan salaatin, herneitten ja kesäkasvisten kyljessä. Jos pihvejä jää jäljelle, ovat myös mainio lisä leipien päälle.






Lataa tulostettava resepti:
Helpot haukipihvit

You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images