Uunilahna!

Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka-lehden kanssa. Koko lehden voit lukea  täältä . Moni kokki kaihtaa lahn...Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka-lehden kanssa. Koko lehden voit lukea täältä.

Moni kokki kaihtaa lahnaa, turhaan. Paksuhkon suomukuoren alla, voimakkaiden kylkiruotojen välissä on maukasta, valkoista lihaa yllin kyllin.


Kalatiskillä kokonainen lahna myydään tosi edullisesti.


Lahna on miedon makuista, joten sen voi maustaa rohkeasti. Vaihda pippuri ja tilli aromikkaisiin fenkolin- ja/tai juustokuminan siemeniin. Tuoreet timjami, ruohosipuli, korianteri ja persilja maustavat lahnan kesällä.


Helppo tapa valmistaa lahna on savustaminen, mutta myös uunissa tulee herkullista. Tee lahnan kylkiin viiltoja mausteseosta varten ja sipaise sitä myös vatsaan kunnon kerros.


Kun nostat lahnan tarjolle paloittelemattomana ja kehotat syömään sormin, ruodotkin löytyvät helposti.Uunilahna

1,5 kg kokonainen, perattu ja suomustettu lahna
1 rkl hienoa merisuolaa


maustetahna:

50 g Pirkka voita
1 rkl Pirkka teryakikastiketta
11/2 rkl hienonnettuja fenkolin siemeniä
11/2 rkl riivittyä, tuoretta timjamia1. Huuhdo perattu lahna kylmässä vedessä ja kuivaa se.

2. Tee 5 - 6 viiltoa lahnan molempiin kylkiin. Hiero suolaa kalan vatsaan ja viiltoihin. Anna lahnan suolaantua tunnin ajan.

3. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin teriyakikastike, fenkolin siemenet ja timjami. Levitä mausteseosta lahnan viiltoihin, pinnalle ja vatsaan.

4. Laita uunipellille 3 leivinpaperiarkkia, taivuttele kaksi leivinpaperia lahnan ympärille, sido tarvittaessa. Ideana on, että mausteseos valuu sulaessaan paperille talteen. Jätä kuitenkin lahnan päällyskylki ilman paperia, niin pinta saa uunissa kauniin värin ja rapsakkuutta.

5. Paista lahnaa ensin 200 asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia, pienennä lämpö 150 asteeseen ja kypsennä vielä 20 minuuttia.

Tarjoa lahna uusien perunoitten, pinaatin ja fenkolin kanssa.
Lataa tulostettava resepti: Uunilahna
You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images