Kohon kanssa kalassa!

Tälle kalaretkelle matkustimme ensin metrolla ja sitten paikallisbussilla. Kyllä, olimme stadissa kalassa, siikoja narraamas...


Tälle kalaretkelle matkustimme ensin metrolla ja sitten paikallisbussilla. Kyllä, olimme stadissa kalassa, siikoja narraamassa. Emme tarvinneet venettä, pyytäminen tapahtui meren rannalta.Oppaamme, työkaverimme ja kalastaja Joonas, lempinimeltään ”Koho” tiesi paikat, metkut ja konstit. Kokeneella kalastajalla oli myös kaikki tarvittavat välineet repussaan.

Näin se sujui, tämä siis kokemattoman ja sivustakatsojan kertomana.

Heittovavan, virvelivavan siimaan pistettiin mato syötiksi. Siima tarvitsi myös sopivan, liukuvan, lyijyisen heittopainon. Vielä puhuttiin leikarista ja perukkeesta, nämä taisivat liittyä siimaan. Sitten vaan heittämään ja ennen kaikkea odottelemaan, siellä syötti sai odotella saalistajaa. Vapa aseteltiin rannalle, kivien tukemana seisomaan. Vavan päähän laitettiin ”siikakello”, kyllä vaan. Kellossa on kaksi kulkusta, jotka helistessään ilmoittivat mahdollisesta saaliista. 


Vaikutuksen teki myös Kohon kännykästä katsomansa merikartta, josta hän tarkasti rantavesien syvyyksiä.


Ehdimme valokuvaaja Johannan kanssa odottaessamme tutkia rantaa, löysimme mm. suomuja, josta päättelimme, että täällä on siika käynyt pyydykseen. Rantakivet olivat kauniita katsella ja joitakin vesilintuja kävi meitä tervehtimässä.  Ihmettelimme myös Helsingin komeita rantoja, rakentaminen on nyt voimissaan ja muuttaa maisemaa. Mutta Helsingissä riittää vielä meren rantoja virkistymiseen ja kalastamiseen.


Viimein kellot kilahtelivat ja totta vie, saimme kuin saimmekin SIIAN, siis Koho sai.
Oi onnea, taisi tulla otettua muutama tanssiaskelkin siinä iloitessa.


Siika puhkottiin ja perattiin. Lokit saivat roippeista odotetun palkintonsa.

Koho kertoi siikojen tulevan heti jäiden lähdön jälkeen rannoille syömään sukasmatoja, joita on tarjolla runsaasti. Siiat, usein samankokoiset liikkuvat parvissa, rantaviivaa pitkin. Kausi on lyhyt, maaliskuusta-toukokuun alkupuolelle. Siiat häipyvät rantavesistä, kun ahven- ja särkiparvet valtaavat ne.
Kiitos kalakamut, Johanna ja sankarikalastaja Koho!

Ohjeita siian valmistamiseen löydät Kalaasiblogin sivuilta, tästä siiasta taitaa tulla ”fenkolisiikaa”!

Tarkempia ohjeita siikojen kevätpyyntiin saat ehkä kokeneilta kalastajilta ja vaikkapa netistä, kalastus.comista.


Muista kalastuslupa! Tiedäthän, että luvasta saaduilla varoilla pidetään kalakantamme kunnossa.You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images