SIIKAA JUHLAVASTI

Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka-lehden kanssa. Koko lehden voit lukea  täältä . Siikacarpaccio on kevyt ja hie...


Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka-lehden kanssa. Koko lehden voit lukea täältä.

Siikacarpaccio on kevyt ja hienostunut herkku, joka sopii esimerkiksi pääsiäispöydän alkupalaksi.Graavaus on monelle tuttu tapa valmistaa siika, mutta vaihteeksi kannattaa testata carpacciota eli kalan raakakypsentämistä sitruunanmehulla. Hapokas mehu vaalentaa siian väriä entisestään ja antaa kalalle raikkaan maun.


Siikasiivut sopivat mainiosti makean saaristolaisleivän pariksi ja leiville sipaistu, sitruunankuorella maustettu voi tukee carpaccion sitruksista makua.


Saat näyttävät annokset, kun tarjoat siikaleipäset salaatin kanssa ja koristelet ne mädillä, yrteillä sekä syötävillä kukilla.
Siikacarpaccio käy vaikka pääsiäisen juhlapöydän alkupalaksi tai muihin kevään juhliin cocktailpalaksi.Siikacarpaccio
4 annosta, 8 leipää 
yli 60 min


400 g siikafileetä
1 Pirkka Luomu sitruuna
2 tl Pirkka Parhaat sormisuolaa
1 tl mustapippuria
65 g erilaisia salaatinversoja
8 viipaletta Pirkka Parhaat saaristolaisleipää

50 g pikkuparsoja, tavallisetkin parsat käyvät
50 g Pirkka voita                                                                                
1 rkl Pirkka kirjolohenmätiä, käsin lypsettyä
yrttejä tai syötäviä kukkia1. Pane siikafilee pakastimeen ja anna sen olla siellä noin 15 minuuttia. Hieman jäisenä fileen leikkaaminen onnistuu helpommin.

2. Pese ja raasta sitruunasta kuori raastimen pienimmällä terällä sitruunavoita varten.

3. Kun siika on jähmettynyt pakastimessa, leikkaa siitä ohuita viipaleita. Asettele ne lautaselle. Purista viipaleille sitruunanmehu tasaisesti, ripottele päälle sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria. Peitä lautanen kelmulla ja pane jääkaappiin tekeytymään tunniksi.

4. Sekoita sitruunankuoriraaste huoneenlämpöiseen voihin. Huuhdo ja halkaise pikkuparsat pitkittäin, ruskista niitä hieman kaasupolttimella tai paistamalla hetki kuumalla, pinnoitetulla pannulla.

5. Voitele leipäviipaleet sitruunavoilla. Asettele päälle siikaviipaleita ja parsaa sekä koristele leivät kirjolohen mädillä ja yrteillä tai syötävillä kukilla. Asettele leivät tarjolle salaattien päälle.
Lataa tulostettava resepti: siikacarpaccioYou Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images