Leipä se tiellä pitää!

Kevättä ilmassa ja pöydässä! Valmista vihertävät, maukkaat kalaleivät ulkoilijan nälkään, välipalaksi tai viikonloppuaamun iloksi. Ru...



Kevättä ilmassa ja pöydässä! Valmista vihertävät, maukkaat kalaleivät ulkoilijan nälkään, välipalaksi tai viikonloppuaamun iloksi. Ruokaisat ja raikkaat eväsleivät käyvät myös lounaasta.







Turskaleivät
4 annosta, 8 leivälle



Hernetahna:

1 ps (200 g) pakasteherneitä
3/4 dl rypsiöljyä
2 rkl auringonkukan siemeniä
½ sitruunan mehu
muutama, pätkitty mintun oksa
½ tl suolaa
1 tl juoksevaa hunajaa
½ tl rouhittua mustapippuria


Paistetut turskapalat:

400 g turskan seläkettä tai fileetä
2 rkl voita
2 tl kuivattua timjamia
2 tl soijakastiketta
1 rkl sitruunamehua
1 tl jauhettua korianteria
½ tl jauhettua chiliä
8 palaa rouheista leipää
koristeeksi herneenversoja








1. Valmista ensin hernetahna. Sulata herneet ja laita ne kulhoon. Lisää joukkoon öljy, auringonkukan siemenet, sitruunamehu, minttu, suola, hunaja ja mustapippuri. Jauha seos sauvasekoittimella tahnaksi. Jos tahna tuntuu liian kiinteältä lisää öljyä.

2. Paloittele turskan seläke parin sentin viipaleiksi.

3. Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon timjami, soijakastike, sitruunamehu, jauhettu korianteri ja chili. Sekoittele ja kuumenna seos, lisää turskapalat pannulle. Paista paloja molemmin puolin muutaman minuutin ajan. Lusikoi loppu voimausteseos kalapalojen päälle.

4. Paahda leipäpalat. Lusikoi leiville hernetahnaa, asettele turskapalat ja hölskytyskurkut päälle. Koristele leivät vielä herneenversoilla. 







Lataa tulostettavat reseptit:
Hölskytyskurkut (Kurkkujen ohje alunperin Kalaasin postauksessa 11.9.2018 ”Kalan parhaat kaverit”)

You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images