Nopein ja maukkain!

Munakas on (joulu)kiireisen kokin arjen pelastaja. Reilut täytteet tekevät munakkaasta ruokaisan ja nälän pitävän aterian. Tästä tykkä...



Munakas on (joulu)kiireisen kokin arjen pelastaja. Reilut täytteet tekevät munakkaasta ruokaisan ja nälän pitävän aterian. Tästä tykkäävät taaperot, teinit, mummot ja vaaritkin!






Peruna-savulohimunakas
4 annosta

4 perunaa
200 g pakaste lehtipinaattia
25 g voita paistamiseen
6 kananmunaa
½ dl vettä
1 tl suolaa
¼ tl rouhittua mustapippuria
1 rkl kapriksia
400 g savulohta




1. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne ohuen ohuiksi viipaleiksi. Sulata pinaatit pakkauksen ohjeen mukaisesti.

2. Kuumenna puolet voista pannulla ja laita perunaviipaleet joukkoon. Kääntele perunaviipaleita pannulla noin 5 minuuttia ja sekoittele pinaatit joukkoon. Laita seos jäähtymään hetkeksi.

3. Sekoittele kulhossa munat, vesi, suola ja pippuri. Sekoittele perunaseos munaseokseen.

4. Kuumenna loppu rasva pannulla ja kaada munakasseos pannulle. Kypsennä munakasta miedolla lämmöllä, kunnes se on hyytynyt kokonaan. Ripottele munakkaan pinnalle kaprikset.

5. Tarjoa munakas lämpimänä savulohen kanssa. 









Voit käyttää munakkaaseen myös valmiita, pakastettuja perunaviipaleita.


Munakas maistuu myös kylmänä, vaikkapa seuraavan päivän eväänä. Munakas on myös brunssitarjottavien suosikki.





Lataa tulostettava resepti:
Peruna-savulohimunakas

You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images