Joulupöydän kalakomistus!

Savulohikakku maistuu joulupöydässä alkupalana tai illansuussa ja yöpalana lahjapelejä pelatessa! Tämä leipäkakku lainaa hieman makua ...


Savulohikakku maistuu joulupöydässä alkupalana tai illansuussa ja yöpalana lahjapelejä pelatessa!


Tämä leipäkakku lainaa hieman makua Aasiasta, mutta jättää tilaa ihanan kylmäsavulohen maulle. Tämä näyttävä leipäkakku onnistuu mainiosti aloittelijaltakin.






Savulohikakku
6 – 8 annosta


1 revitty kaura- tai ruisreikäleipä
2 rkl voita


täyte 1:
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 pieni etikkapunajuuri
peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
½ sitruunan tai limetin mehu
(suolaa)


täyte 2:
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
½ kurkku
2 – 4 tl wasabia
lisäksi:
300 g kylmäsavulohta
pieni rasia verso/itusalaattia
wakamea, merileväsalaattia
1 rkl mustia seesaminsiemeniä, tavallisetkin toki käyvät



Tee näin:

  1. Viipaloi kylmäsavulohi.
  2. Paloittele leipä pienempiin viipaleisiin. Erottele pohja- ja päällyspuoli. Sipaise paloille ohuesti voita. 
  3. Raasta punajuuri raastimen pienimmällä terällä ja sekoita se tuorejuustoon. Raasta myös inkivääri. Sekoita inkivääri ja limetin mehu joukkoon. Tarkasta suola, lisää tarvittaessa. 
  4. Raasta kurkku raastimen pienimmällä terällä, valuta raastetta siivilässä. 
  5. Sekoita wasabi lusikallinen kerrallaan tuorejuustoon. Maistele ja päätä mikä määrä on makuusi sopiva.
  6. Asettele alimmat leipäpalat tarjoiluvadille ympyrän muotoon Laita kullekin pala savulohta. Jaa punajuuritäyte leipäpaloille.
  7. Laita seuraavan kerroksen leipäpalat punajuuritäytteisten päälle. Jaa kurkkuraaste leiville, seuraavaksi wasabitäyte. Lisäile itusalaattia täytteen päälle. Asettele jokaiselle leipäpalalle lohiviipale. Laita pinnalle wakamea ja ripottele vielä pinnalle seesaminsiemeniä. Lisää päälle pieni siivu limettiä.






Lataa tulostettava resepti:
savulohikakku

You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images