Makua ja väriä!

Leivo iki-ihanat perunarieskat, ne valmistuvat kädenkäänteessä. Rieskat maistuvat graavilohen ja lisäkkeiden kanssa. Perunarie...




Leivo iki-ihanat perunarieskat, ne valmistuvat kädenkäänteessä. Rieskat maistuvat graavilohen ja lisäkkeiden kanssa.


Perunarieskat
8 – 10 kpl

5 dl perunamuusia tai
11/2 dl perunasosejauhetta ja 5 dl vettä
1 tl suolaa
1 kananmuna
1 dl kaurajauhoja
21/2 dl hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja


1. Sekoita (jäähdytetyn) perunamuusin joukkoon suola ja kananmuna.

2. Lisää muusin joukkoon jauhot ja sekoittele nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

3. Asettele uunipelille, leivinpaperin päälle 10 taikinanokaretta. Painele nokareista jauhotetuin käsin ohuehkoja rieskasia.

4. Pistele rieskat haarukalla. Paista rieskat 250 asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.









Tämä perunarieskatarjoilu yllättää perheen tai ilahduttaa ystäväpiirin ja lämmittää   mielet.   Jokainen voi valita lisäkkeensä makumieltymystensä mukaan.



Kata rieskojen seuraksi:

Graavilohta, jonka viipaleiden päälle on valutettu appelsiinimehua ja rouhittu korianterin siemeniä.
Säilöttyjä inkiväärilastuja, joiden sekaan on vuoltu punajuuresta kuorimaveitsellä ohuita lastuja. 
Ranskankermaa, joka maustettu tilkalla riisiviinietikkaa ja kalakastiketta.
Avokadotahnaa, joka maustettu tilkalla riisiviinietikkaa.
Soijakastiketta, johon sekoitettu tilkka juoksevaa hunajaa.
Hölskytyskurkkujajotka paloiteltu pieniksi suikaleiksi. (ohje Kalaasin postauksessa 11.9 ”Kalan parhaat kaverit”)







Lataa tulostettava resepti:
Perunarieskat

You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images