Elokuun suloisin salaatti!

Tämä maukas ja kaunis salaatti sopii viikonlopun brunssitarjoiluun, tai se piristää työpäivän lounaseväänä tai palkitsee päivän pää...

Tämä maukas ja kaunis salaatti sopii viikonlopun brunssitarjoiluun, tai se piristää työpäivän lounaseväänä tai palkitsee päivän päätyttyä. 


Ravunpyrstösalaatti
4 annosta

reilu kulhollinen erilaisia ja värisiä salaatin lehtiä 
2 avokadoa
2 nektariinia tai persikkaa tai kotimaista omenaa
300 g jättikatkaravun pyrstöjä pakasteesta

marinadi:
2 limetin mehu
½ dl öljyä
2 tl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
2 raastettua valkosipulin kynttä
1 tl murskattuja korianterin siemeniä
1 tl chilirouhetta
sitruunatimjamia tai timjamia 

koristeeksi syötäviä kukkia1. Sulata jättikatkaravun pyrstöt suljetussa muovipussissa, kylmään veteen upotettuina. Näin sulaminen on hieman nopeampaa.


2. Sekoita marinadin ainekset. Laita sulaneet katkaravun pyrstöt muovipussiin ja kaada marinointiliemi joukkoon. Sulje pussi ja kääntele ravun pyrstöjä niin, että liemi sekoittuu tasaisesti. Laita ravun pyrstöt jääkaappiin maustumaan 1 – 2 tunniksi.


3. Huuhdo salaatin lehdet. Kuori ja viipaloi avokadot. Huuhdo ja viipaloi nektariinit tai omenat. Sivele avokado- ja nektariiniviipaleet ravunpyrstöjen marinadilla. Asettele ainekset kauniisti annoslautasille tai tarjoiluvadille. Pirskottele salaatille hieman limetin mehua.


4. Grillaa tai kypsennä ravun pyrstöjä parillapannulla muutaman minuutin ajan puoleltaan. Valele pyrstöjä marinointiliemellä kypsennyksen aikana.


5. Asettele ravun pyrstöt salaatille. Salaatin kyljessä maistuu tuore, rapeakuorinen leipä.


6. Koristele salaattiannokset vielä syötävillä kukilla, esim. orvokeilla tai vaikkapa kehäkukan terälehdillä.  PS. Kokeile ja maistele salaatissa myös pieniä (myrkyttömästi kasvaneita) krassin lehtiä. Niiden maku on raikas, hieman hapokas, joku julistikin ne uudeksi rukolaksi.Lataa tulostettava resepti:
Ravunpyrstösalaatti

You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images