Kesäkalan parhaat kastikekaverit
14.6.18
Maistuvat kastikkeet kruunaavat kesäiset kala-ateriat. Maistele näitä kastikkeita paistetun, savustetun, hiillostetun, loimutetun tai keitetyn kalan kyljessä. Kesän suosikit, uudet perunat ja silli saavat uutta makupotkua näistä kavereista. Maistele ja löydä oma suosikkisi.
Korianteritahna
Korianteri ja kala ovat makukavereita, ylläty ja innostu!
1 dl mantelirouhetta
ruukku korianteria
½ ruukkua ruohosipulia
2 valkosipulin kynttä
11/2 dl öljyä
2 limetin mehu
1 tl kalakastiketta
1 tl juoksevaa hunajaa
(1/2 tl suolaa)
2 tl korianterin siemeniä
½ tl chilirouhetta
2. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja/tai limetin mehua.
3. Tämä tahna säilyy jääkaapissa noin viikon ajan.
Munakastike
Tämä soosi on sukua isoäidin munakastikkeelle, joka oli kesäruokien kestosuosikki. Tämän kastikkeen kanssa livahtivat monet kalaruoat lapsiväen suihin.
21/2 dl vispikermaa
2 uuden sadon sipulia varsineen
1 rkl silputtua ruohosipulia
1 tl sinappia
½ - 1 tl suolaa
3 keitettyä kananmunaa
2. Poista sipuleista mahdolliset huonot kuori- ja varsiosat, paloittele sipulit. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.
3. Sekoita ainekset kevyesti keskenään.
Tillimajoneesi
Nopeaa, helppoa ja hyvää! Älä enää kanna kaupasta valmista majoneesia, itse tehty on parempaa!
2 rkl silputtua tilliä
2 valkosipulin kynttä
2 tl dijon sinappia
1 kananmuna
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa
2 dl rypsiöljyä
2. Laita kaikki ainekset kapeahkoon kannuun.
3. Laita sauvasekoitin kannuun, terä kiinni pohjaan. Käynnistä sauvasekoitin ja vedä sitä hiljalleen kohti pintaa. Hups, majoneesi on valmista. Tarkasta maku. lisää tarvittaessa sitruunamehua ja/tai suolaa!
Muista kesäkastikkeiden ihanimmat koristeet, syötävät kukat!
Lataa tulostettavat reseptit:
0 comments