Nyt on järkeä!

Kesän helpoin ja maukkain kalaruoka napataan purkista! Järkisärki tulee kauppoihin Keski-Suomesta, Korpilahdelta. Kalat purkiteta...

Kesän helpoin ja maukkain kalaruoka napataan purkista!

Järkisärki tulee kauppoihin Keski-Suomesta, Korpilahdelta. Kalat purkitetaan käsityönä Komppa-Seppälän luomutilalla. 

Lasipurkeissa kypsennettyjen särkien ruodot pehmenevät, eli kalapalat ovat valmiita suuhun napattaviksi.

Särjet saavat lisämakua savustamisesta & valkosipulista tai tomaattikastikkeesta & yrteistä. Myös mausteliemet ovat mainioita käytettäväksi uusien perunoitten kyljessä, salaatin kastikkeena tai leipäpalalla dipattavaksi.


Testasimme molempia särkien makuja, sekä uuden sadon perunoitten kanssa että paahdetun leivän päällysteenä. Molemmat maut miellyttivät, voittajaa oli vaikea valita. Niinpä kasasimme molempia makuja reilun, paahdetun leipäviipaleen päälle, mummon hölskytyskurkkujen kylkeen, namnam!

Myös Järki Särjen purkit ilahduttavat ulkonäöllään, nosta ne sellaisenaan iloiseen kesäpöytääsi!  Järki särki on myös mainio mökkituliainen!


Kotimainen kala on terveellistä ja ravitsevaa ruokaa. Kun särjet valmistetaan ruotoineen, saat myös aimo annoksen arvokkaita kivennäisaineita muiden mainioiden ravintoaineiden lisäksi.

Särkien kalastaminen on myös ekoteko, pyytäminen vähentää vesistöjen rehevöitymistä ja vesistöjen sisäistä kuormitusta. Särkien pyytämien on kestävää kalastusta, koska särkikannat ovat vahvoja.

Järki Särkeä löytyy hyvin ketjuliikkeiden säilykehyllyistä. 


Lue lisää Järki Särjen tarinaa: www.jarkisarki.fi
You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images