Keväisen juhlava!

Tämä maukas piiras sopii mainiosti tarjottavaksi kevään juhlissa.   Parsa ja lohi ovat kevätkesän paras makupari! Kylmäsavulohi ...





Tämä maukas piiras sopii mainiosti tarjottavaksi kevään juhlissa. 


Parsa ja lohi ovat kevätkesän paras makupari! Kylmäsavulohi antaa kevyen ihanan savun aromin piiraalle!



Piiras maistuu myös kylmänä. Leikkele piiraasta pikkupaloja valmiiksi juhlapöytään.

Voit tehdä taikinan valmiiksi edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan paistamista.




Lohi-parsapiiras
Kuvan vuoka on 25 cm x 25 cm, noin 20- 24 pikkupalaa


taikina:
150 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurajauhoja
½ dl parmesanraastetta
½ dl vettä
rasvaa vuoan voiteluun


täyte:
1 prk (250 g) ranskankermaa
1 kananmuna
½ tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
2 tl silputtua timjamia
2 tl silputtua ruohosipulia
200 g tuoreita parsoja
200 g kylmäsavulohta
1 dl pinjasiemeniä




1. Vetele voipalasta juustohöylällä lastuja, niin se sulaa nopeasti huoneenlämpöiseksi eli sopivan notkeaksi käsitellä.

2. Sekoita jauhot ja parmesanraaste ja nypi seos voihin. Lisää joukkoon vesi. Voitele vuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Laita pohja jääkaappiin noin 15 minuutiksi.

3. Kuori parsat, halkaise ne pitkittäin ja paloittele pikkupaloiksi. Säästä ”nuppupalat” piiraan päälle. Paloittele lohi suikaleiksi.

4. Sekoita keskenään ranskankerma, kananmuna,suola, sitruunamehu, timjami, ruohosipuli ja parsan palat (paitsi ne nuppupalat).

5. Esipaista piiraspohjaa 200 asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

6. Tasoittele ranskankermaseos pohjan päälle. Asettele täytteen päälle lohipalat, parsojen nuppupalat ja pinjansiemenet. Paista piirasta 200 asteisen uunin keksitasolla noin 20 - 25 minuuttia, jos päällys tummuu liikaa laita leivinpaperi piiraan päälle.




Iloisia ja herkullisia juhlia!










Lataa tulostettava resepti: Lohi-parsapiirakka

You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images