Kalaa ja kevään vihreää!

Kevyt kala ja vihreä voima ovat mainio makupari. Nämä annokset käyvät lounaaksi, evääksi töihin tai kevätretkelle.   ...





Kevyt kala ja vihreä voima ovat mainio makupari. Nämä annokset käyvät lounaaksi, evääksi töihin tai kevätretkelle. 






Vihreä kalalautanen
4 annosta

400 g turska-, kuha-, tai haukifileetä
2 rkl voita tai öljyä 
1 tl rouhittuja korianterin siemeniä
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 rkl soijakastiketta

kasvikset:
2 dl pakastettuja soijapapuja
200 g broccoliinia
100 g cosmopolitan- tai romainesalaattia
10 cm pala kurkkua
nippu retiisejä 
2 avokadoa
pieni punasipuli
½ sitruunan mehu
2 rkl öljyä
1 tl sokeria
1 tl suolaa
silputtua ruohosipulia

lisäksi 2 keitettyä kananmunaa

kastike:
1 prk kermaviiliä
2 tl sinappia
1 tl sitruunamehua
1 rkl majoneesia
silputtua ruohosipulia




1. Valmistele ensin kasvikset. Keitä soijapapuja pakkauksen ohjeen mukaisesti. Huuhdo ja leikkaa broccoliinit pitkittäin. Huuhdo ja paloittele salaatti. Huuhdo ja viipaloi kurkku ja retiisit. Kuori ja viipaloi punasipulit ja avokadot.

2. Sekoita keskenään sitruunamehu, öljy, sokeri, suola ja ruohosipuli.

3. Laita kippoon kurkku-, retiisi, avokado- ja punasipuliviipaleet. Sekoittele kastike joukkoon.

4. Kuumenna voi pannulla ja lisää joukkoon korianterin siemenet, mustapippuri ja soijakastike. Sekoittele ja lisää kalapalat pannulle, kypsennä kalapaloja muutama minuutti molemmin puolin. Lisää pannulle broccoliinit ja kääntele myös niitä muutama minuutti.

5. Asettele lautasille tai tarjoiluvadille ensin salaatti, soijapavut ja kurkkuseos. Laita kalapalat ja broccoliinit lautasille ja kaada pannulle jäänyttä paistolientä päälle. Puolita kananmunat ja lisää ne annoksien kylkeen.

6. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile annosten kanssa.









Lataa tulostettava resepti: 




You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images