Vappusilakat!

Nämä silakat tunnetaan vanhastaan ”suutarin lohen nimellä”. Tässä ohjeessa silakat ovat saaneet kylkeensä raikasta makua ja väriä uu...




Nämä silakat tunnetaan vanhastaan ”suutarin lohen nimellä”. Tässä ohjeessa silakat ovat saaneet kylkeensä raikasta makua ja väriä uudella twistillä.





500 g silakkafileitä
1 dl karkeaa suolaa

mausteliemi:
1 dl vettä
1 dl omenaviinietikkaa
1 dl sokeria
1 porkkana
pieni punasipuli
pieni (n. 80 g) fenkoli
peukalon pään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
laakerilehtiä
korianterin siemeniä



1. Leikkaa silakkafileistä selkäevät saksilla. Asettele fileet nahkapuoli alaspäin vuokaan ja ripottele suolaa päälle, tee näin kerros kerrokselta. Anna fileiden suolaantua noin 6 tunnin ajan.

2. Laita kattilaan vesi, etikka ja sokeri, kiehauta liemi, niin että sokeri sulaa. Jäähdytä liemi.

3. Kuori porkkana, punasipuli ja inkivääri, paloittele ne. Huuhdo fenkoli ja irrottele ja paloittele lehdet. Voit halutessasi leikata porkkanasta, punasipulista ja fenkolista kuvioita pikkuisilla piparimuoteilla. Kuori ja paloittele valkosipulin kynnet.

4. Pyyhi tai valuta enin suola silakkafileistä ja kääräise ne tiukoiksi rulliksi. 

5. Lado silakkarullat kerroksittain juuresten ja mausteiden kanssa purkkiin ja kaada etikkaliemi päälle.

6. Laita silakkarullat maustumaan vuorokaudeksi jääkaappiin.

7. Juurekset ovat saaneet makua ja rakennetta mausteliemessään, maistele ja käytä myös ne.


Aurinkoista ja iloista vappua!






Lataa tulostettava resepti: vappusilakat


You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images