Uunilohi!

Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka-lehden kanssa. Koko lehden voit lukea  täältä . Keväisen kevyt ja maistuva l...



Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka-lehden kanssa. Koko lehden voit lukea täältä.






Keväisen kevyt ja maistuva lohiruoka valmistuu käden käänteessä uunissa. Kevyet, vihreät kasvikset kypsyvät kätevästi lohen kyljessä.


Tarjoile lohi kauniilta vadilta vihreitten lisäkkeittensä kanssa pääsiäispöydässä. Maut ovat sopivan mietoja ja antavat hyvin tilaa Benella-kirjolohen raikkaalle maulle.


Tästä ruoasta kalaruokien vierastajankin on hyvä aloittaa tutustuminen ja maistelu kalamakujen maailmaan.







uunilohi:

1 pkt (n. 600 g) Pirkka parhaat Benella ruodotonta kirjolohifileetä
1 tl suolaa
1 ps (200 g) Pirkka pakaste lehtipinaattia
50 g Pirkka mantelilastuja
50 g Pirkka kurpitsan siemeniä
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
1nippu(500 g)parsaa
150 g fenkolia
1 nippu Pirkka kevätsipulia
200 g Pirkka pakasteherneitä
1 rkl öljyä
½ tl suolaa


yrttiöljy:

11/2 dl Pirkka rypsi- tai oliiviöljyä
1 rkl silputtua ruohosipulia
1 rkl silputtua lehtipersiljaa
1 rkl silputtua timjamia
1 kuorittu ja murskattu valkosipulin kynsi
½ sitruunan mehu
1 tl sinappia
¼ tl suolaa
¼ tl juoksevaa hunajaa


1. Sulata pinaatit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kuumenna öljy pannulla ja lisää pinaatit, mantelilastut ja kurpitsan siemenet pannulle ja kääntele niitä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon suola ja mustapippuri.

2. Aseta lohifilee uunipellille, leivinpaperin päälle. Tee lohifileeseen 5 - 6 syvää viiltoa, lisää viiltoihin suolaa. Jaa pinaattiseos viiltoihin.

3. Poista parsoista kovat kantaosat, kuori ja paloittele ne. Halkaise paksuimmat parsapalat pituussuunnassa. Huuhdo ja paloittele fenkoli ja kevätsipulit. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaisesti. Asettele kaikki kasvikset lohifileen viereen ja pirskottele öljyä ja suolaa päälle.

4. Kypsennä lohifileetä 175 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Laita lohifilee vielä lopuksi grillivastuksen alle, niin että ainekset ottavat pintaansa väriä.

5. Laita kaikki yrttiöljyn ainekset kippoon ja jauha sauvasekoittimella tasaiseksi. Yrttiöljy sopii niin kalan kuin kasvistenkin lisäkkeeksi.



Benella-lohi on ympäristöystävällisesti kotimaassa kasvatettua kirjolohta. Benella-kirjolohi on sydämet ja virallisen sydänmerkkinsä ansainnut! Lue lisää blogin ”kalat”-osiosta.






Lataa tulostettava resepti:
Uunilohi ja yrttiöljy











You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images