benella-kirjolohi
kirjolohi
Uunilohi!
5.3.18
Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka-lehden kanssa. Koko lehden voit lukea täältä.
Keväisen
kevyt ja maistuva lohiruoka valmistuu käden käänteessä uunissa.
Kevyet, vihreät kasvikset kypsyvät kätevästi lohen kyljessä.
Tarjoile
lohi kauniilta vadilta vihreitten lisäkkeittensä kanssa
pääsiäispöydässä. Maut ovat sopivan mietoja ja antavat hyvin
tilaa Benella-kirjolohen raikkaalle maulle.
Tästä
ruoasta kalaruokien vierastajankin on hyvä aloittaa tutustuminen ja
maistelu kalamakujen maailmaan.
uunilohi:
1
pkt (n. 600 g) Pirkka parhaat Benella ruodotonta kirjolohifileetä
1
tl suolaa
1
ps (200 g) Pirkka pakaste lehtipinaattia
50
g Pirkka mantelilastuja
50
g Pirkka kurpitsan siemeniä
1
rkl öljyä
1
tl suolaa
½
tl rouhittua mustapippuria
1nippu(500
g)parsaa
150
g fenkolia
1
nippu Pirkka kevätsipulia
200
g Pirkka pakasteherneitä
1
rkl öljyä
½
tl suolaa
yrttiöljy:
11/2
dl Pirkka rypsi- tai oliiviöljyä
1
rkl silputtua ruohosipulia
1
rkl silputtua lehtipersiljaa
1
rkl silputtua timjamia
1 kuorittu
ja murskattu valkosipulin kynsi
½
sitruunan mehu
1
tl sinappia
¼
tl suolaa
¼
tl juoksevaa hunajaa
1.
Sulata pinaatit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kuumenna öljy pannulla
ja lisää pinaatit, mantelilastut ja kurpitsan siemenet pannulle ja
kääntele niitä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon suola ja
mustapippuri.
2.
Aseta lohifilee uunipellille, leivinpaperin päälle. Tee
lohifileeseen 5 - 6 syvää viiltoa, lisää viiltoihin suolaa. Jaa
pinaattiseos viiltoihin.
3.
Poista parsoista kovat kantaosat, kuori ja paloittele ne. Halkaise
paksuimmat parsapalat pituussuunnassa. Huuhdo ja paloittele fenkoli
ja kevätsipulit. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaisesti.
Asettele kaikki kasvikset lohifileen viereen ja pirskottele öljyä
ja suolaa päälle.
4.
Kypsennä lohifileetä 175 asteisen uunin keskitasolla noin 30
minuuttia. Laita lohifilee vielä lopuksi grillivastuksen alle, niin
että ainekset ottavat pintaansa väriä.
5.
Laita kaikki yrttiöljyn ainekset kippoon ja jauha sauvasekoittimella
tasaiseksi. Yrttiöljy sopii niin kalan kuin kasvistenkin
lisäkkeeksi.
Benella-lohi
on
ympäristöystävällisesti kotimaassa kasvatettua kirjolohta.
Benella-kirjolohi on sydämet ja virallisen sydänmerkkinsä
ansainnut! Lue lisää blogin ”kalat”-osiosta.
Lataa tulostettava resepti:
Uunilohi ja yrttiöljy
0 comments