Nyt leikkaa!

Tämä KAI- kala/fileointi-veitsikaunotar leikkaa ja fileoi kuin unelma. Kyllä, veitsi on myös keittiön kaunistus.  Tässä kohtaavat pa...
Tämä KAI- kala/fileointi-veitsikaunotar leikkaa ja fileoi kuin unelma. Kyllä, veitsi on myös keittiön kaunistus. 
Tässä kohtaavat parhaimmat ominaisuudet, japanilainen muotoilu ja käytännöllisyys. Veitset ovat taiten tehtyjä ja käteen sopivia.

KAI - veitsisarja on laaja ja monipuolinen.
Kai-veitset ovat hintansa väärtejä, saat niistä pitkäikäiset ystävät, kun huolehdit niistä kunnolla. 

Tämän veitsen terä taipuu juuri sopivasti, ei liikaa eikä liian vähän. Tällä käsittelet ja fileoit kalat näppärästi. Isojen kalojen käsittelyyn tarvitset isomman veitsen, KAI:lta löytyy sekin.
Ohutteräisellä veitsellä leikkaat kalafileistä myös ohuen ohuita siivuja. 

Tämä veitsikaunotar innosti kokoamaan kevään kauneimman ja maukkaimman annoksen.Siikacarpaccio ja parsoja
4 annosta alkupalaksi, illanistujaisten palan painikkeeksi, tai ihan muuten vain herkkuhetkeen


400 – 500 g siikafileetä
1 limetin mehu
ripaus sormissuolaa
rouhittua mustapippuria
kylkeen:
nippu parsoja (500 g) 
2 rkl öljyä
1 limetin ja/tai sitruunan mehu
2 rkl murskattuja pistaasipähkinöitä


1. Aseta siikafilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Leikkaa fileestä ohuen ohuita siivuja. Tämä onnistuu terävällä fileointiveitsellä noin 45 asteen kulmassa. Siian liha on pehmeähköä, leikkaamista helpottaa, jos pidät fileetä hetken pakastimessa. Kohmeinen liha leikkaantuu helpommin.


2. Pese sitruuna ja/tai limetti huolellisesti ja vetele siitä kuorisiivuja. Asettele fileepalat lautaselle. Pirskota päälle limetin mehua, suolaa mustapippuria ja sitruksen kuorisiivuja. Laita siivut tekeytymään jääkaappiin noin tunnin ajaksi.  Näin siian liha kypsyy ja vaalenee.


3. Poista parsoista kovat kantaosat ja kuori ne. Leikkaa parsat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna laakea paistinpannu ja laita parsat pannulle. Kääntele parsoja pannulla muutaman minuutin ajan, kunnes ne hieman ”kärventyvät”, samalla ne myös hieman pehmentyvät.


4. Ota parsat pannulta ja asettele ne kauniisti tarjoiluvadille. Pirskottele päälle öljyä, sitruunan mehua ja murskattuja pistaasipähkinöitä. Asettele siikaviipaleet parsojen päälle.
Lataa tulostettava resepti:
Siikacarpaccio ja parsoja

Yhteistyössä Suomen Sähkötuonti Oy:n kanssa, www.kai-europe.com
Myynti: Stockmann
You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images