Raikas kalaherkku

Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka-lehden kanssa. Koko lehden voit lukea  täältä . Kylvetä suomalainen siika etelä...Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka-lehden kanssa. Koko lehden voit lukea täältä.

Kylvetä suomalainen siika etelä-amerikkalaisessa marinadissa. Saat raikkaan pikkuherkun.


Fenkoli-siikaceviche on raikas ja kevyt kalaherkku. Se sopii tarjottavaksi aterian alkupalana tai illanistujaisten suolaisena herkkuna. Siikaceviche maistuu myös brunssin makupalana.


Tarjoa fenkoli-siikaceviche leivän kanssa tai maissilastuilla noukittavaksi. Kevyen aterian saat, kun tarjoat cevichen esimerkiksi puikulaperunoiden kyljessä.


Cevichen resepti on lähtöisin Etelä-Amerikasta, Perusta. Siellä cevicheen lisätään luonnollisesti chiliä, mutta raikkaan Benella-siian kyljestä sen voi jättää pois.Fenkoli-siikaceviche
500 g nahatonta Benella- siikafileetä 
1 tl suolaa

marinadi
4 limettiä 
1 rkl ruokosokeria 
70 g fenkolia 
1⁄2 (30 g) punasipuli 
3 kevätsipulia 
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna 
1 valkosipulinkynsi
1 rkl tuoretta, silputtua minttua


1. Paloittele siikafilee pikkupaloiksi ja sekoittele suola joukkoon. 

2. Halkaise limetit ja purista mehu. Liota sokeri limetinmehuun.

3. Huuhdo ja paloittele fenkoli pikkupaloiksi. Kuori ja hienonna punasipuli, huuhdo ja paloittele kevätsipulit. Raasta inkivääri ja kuorittu valkosipulinkynsi.

4. Sekoita kaikki marinadin ainekset ja lisää siikapalat joukkoon. Laita siikaceviche tekeytymään jääkaappiin 2 tunniksi. 

Lataa tulostettava resepti:
Fenkoli-siikaceviche ja marinadi
You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images