siika
Raikas kalaherkku
4.1.18
Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka-lehden kanssa. Koko lehden voit lukea täältä.
Kylvetä
suomalainen siika etelä-amerikkalaisessa marinadissa. Saat
raikkaan pikkuherkun.
Fenkoli-siikaceviche
on raikas ja kevyt kalaherkku. Se sopii tarjottavaksi aterian
alkupalana tai illanistujaisten suolaisena herkkuna. Siikaceviche
maistuu myös brunssin makupalana.
Tarjoa
fenkoli-siikaceviche leivän kanssa tai maissilastuilla noukittavaksi. Kevyen
aterian saat, kun tarjoat cevichen esimerkiksi puikulaperunoiden kyljessä.
Cevichen
resepti on lähtöisin Etelä-Amerikasta, Perusta. Siellä
cevicheen lisätään luonnollisesti chiliä, mutta raikkaan
Benella-siian kyljestä sen voi jättää pois.
Fenkoli-siikaceviche
500
g nahatonta Benella- siikafileetä
1 tl suolaa
marinadi
4 limettiä
1 rkl ruokosokeria
70 g fenkolia
1⁄2 (30 g) punasipuli
3 kevätsipulia
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1
valkosipulinkynsi
1 rkl tuoretta, silputtua minttua
1.
Paloittele siikafilee pikkupaloiksi ja sekoittele suola joukkoon.
2.
Halkaise limetit ja purista mehu. Liota sokeri limetinmehuun.
3.
Huuhdo ja paloittele fenkoli pikkupaloiksi. Kuori ja hienonna
punasipuli, huuhdo ja paloittele kevätsipulit. Raasta inkivääri
ja kuorittu valkosipulinkynsi.
4.
Sekoita kaikki marinadin ainekset ja lisää siikapalat joukkoon.
Laita siikaceviche tekeytymään jääkaappiin 2 tunniksi.
Lataa tulostettava resepti:
Fenkoli-siikaceviche ja marinadi
0 comments