benella-kirjolohi
Juhlakalaa!
4.12.17
Valmista
itsenäisyyspäivän juhlakala Benella-kirjolohesta.
Benella-kirjolohen liha
on raikkaan makuista ja ehkäpä hitusen tavallisen kirjolohen lihaa
kiinteämpää. Lue lisää
Benella-kirjolohesta.
tarvitset:
(6 – 10 annosta)
1 kpl (n. 600 g)
Benella-lohifilee
11/2 rkl karkeaa suolaa
1 rkl sokeria
1 rkl murskattuja
katajanmarjoja
(2 tl kotimaista giniä)
1. Aseta lohifilee
nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle. Levitä suola tasaisesti
fileelle, samoin sokeri.
2. Laita murskatut katajanmarjat
kalafileelle ja valele vielä ginillä.
3. Kääri lohifilee tiukaksi
paketiksi, ensin leivinpaperiin ja vielä folioon tai kelmuun. Laita
filee graavaantumaan suolattu puoli alaspäin jääkaappiin
seuraavaan päivään.
4. Kaavi suolaseos kalafileen päältä
ja leikkaa hieman vinosti ohuita siivuja.
5. Graavi lohi maistuu saaristolais-
tai muun hyvän leivän päällä, munakkaan tai perunoitten
kyljessä!
6. Juhli 100-vuotiasta Suomea
maukkaalla ja pitkällä aamiaisella, jossa graavi Benella-lohi on
pääosassa.
0 comments