seiti
Kylmien päivien pelastaja!
22.11.17
Maukas, edullinen ja
värikäs kalakeitto on arkipäivän ilo. Urakoi soppaa koko
kattilallinen ja lämmitä useampana päivänä nopeaksi ateriaksi.
Lämmitä keittoa maltilla, keittämistä ei enää tarvita.
Tämä keitto ottaa
mallia seljankatyyppisestä keitosta ja onnistuu pakastekalasta. Voit
käyttää keitossa myös muita ja tuoreita kaloja makusi mukaan.
Tomaattinen
kalakeitto
4 - 6 annosta
1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
½ rkl öljy
1/2 tl currya
12 dl vettä
1 pala kala- tai
kasvislientä
4 perunaa
4 porkkanaa
noin 100 g selleriä
peukalon pään
kokoinen pala inkivääriä raastettuna
1 prk (500 g)
tomaattimurskaa
500 g pakasteseitiä
1 suolakurkku
n. 1 dl mustia oliiveja
1 tl rouhittua
mustapippuria
½ limetin mehu
2 tl juoksevaa hunajaa
pari oksaa tuoretta
timjamia
(suolaa)
1. Sulata seiti pakkauksen ohjeen mukaan ja paloittele se.
3. Kuori ja viipaloi sipuli, kuori ja
paloittele valkosipulin kynnet. Kuumenna öljy pannulla ja lisää
sipulit joukkoon, kuullota niitä hetki, mutta älä ruskista.
Sekoittele joukkoon curry. Paloittele suolakurkku ja valuta oliivit.
4. Kuumenna vesi kattilassa ja liota
kalaliemi joukkoon. Lisää liemeen juurekset ja keitä niitä noin
15 minuuttia. Lisää keittoon tomaattimurska, seiti ja suolakurkku.
Kuumenna keitto ja mausta se mustapippurilla, limetin mehulla,
hunajalla ja silputulla timjamilla.
5. Tarkasta maku ja lisää suolaa
tarvittaessa. Lisää lopuksi keittoon oliivit.
0 comments