Herkuttelijoille!

Ostereiden nauttimista pidetään herkuttelijoiden huippuhetkinä Ostereiden makua luonnehditaan merelliseksi, ”osterit ma...


Ostereiden nauttimista pidetään herkuttelijoiden huippuhetkinä


Ostereiden makua luonnehditaan merelliseksi, ”osterit maistuvat, siltä, miltä meri tuoksuu”. Joidenkin osterilajikkeiden jälkimakua kuvaillaan hieman makeaksi.


Ostereista saat mukavan ja erilaisen vaihtoehdon pikkujouluajan ja pyhäinpäivän pöytään. Tilaa osterit hyvissä ajoin ja valitse muutama eri lajike-vaihtoehto tarjolle. Kyytipojaksi sopivat mainiosti kuohuvat juomat.


Varaa osteri-aloittelijalle yksi – kaksi osteria, joista makumatka ja tutustuminen voi alkaa.
Avaaminen


Osterin avaamista varten tarvitse pyyhkeen ja mieluusti osteriveitsen. Jos osteriveistä ei löydy, myös muu teräväkärkinen veitsi käy, kunhan siinä on hieman sormisuojaa kahvassa vahinkojen välttämiseksi.


Puhdista osterit juoksevan veden alla. Ota pyyhkeen avulla osterista tukeva ote, niin että kupera puoli on alaspäin. Aseta veitsi niveleen, etsi kohta josta pääset kuorien väliin ja kääntele veistä, jotta nivel antaa periksi. Kuljeta veistä vaaka-asennossa, kunnes kansi aukeaa kokonaan. Irrota lihas kuoresta ja tarkista, ettei lihan päälle mennyt kuoren paloja.


Tarkista myös tuoreus, kunnossa oleva osteri tuoksuu raikkaalle merivedelle.


Nauti osteri nostamalla liha ylös kuoresta, näin myös ylimääräinen merivesi jää kuoreen.
Osterit kannattaa opetalla syömään ilman sitruunaa tai muita mausteita. Pureskele osteri huolellisesti, niin saat maut tuntumaan parhaiten.Merten takaa


Suurin osa viljellyistä ostereista tulee Suomeen Ranskasta, jossa niitä kasvatetaan monella eri alueella. Osterilajikkeita on lukuisia ja niiden ulkomuodossa, maussa ja lihassa on erilaisia ominaisuuksia.


Osterin makuun vaikuttavat mm. minkälaista vettä merialueelle virtaa. Ostereita ei ruokita rehulla, eikä niiden kasvatuksessa käytetä lääkeaineita tai kemikaaleja.

Ostrea Edulis eli Belon pyöreä osteri kasvaa villinä Bretagnen rannikolla.Crassostrea GigasYou Might Also Like

1 comments

  1. Osterit ovat kyllä herkullisia! Harmi, että täällä myynnissä olevat ovat usein aika isoja. Pienet ovat parempia ja kuulemma helpommin avattavia. Avaaminen on meillä apukokin tehtävä ;)

    VastaaPoista

Instagram

Flickr Images