Mökkiruokaa

Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka-lehden kanssa. Koko lehden voit lukea  täältä . Patakukko on kalakukon sukulaine...Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka-lehden kanssa. Koko lehden voit lukea täältä.
Patakukko on kalakukon sukulainen. Nopeampi ja helpompi malli onnistuu aloittelevaltakin kokilta.


Patakukko on mökkiruokaa parhaimmillaan, sillä mainiossa kesäeväässä on leipä ja täyte samassa paketissa. Muikut ovat helppoja ja maukkaita kaloja, jotka maistuvat myös lapsille.


Patakukossa ideana on, että taikinakuoren alla pikkukalat muhivat maukkaiksi ja ruodot pehmenevät syötäviksi. Taikinakuori saa ihanaa makua täytteen aromihöyryistä. Kuoren alle voi kätkeä myös onkijan ahvenet ja muut sekalaiset pikkukalat. Perkaus ja suomustus riittävät kalojen käsittelyksi. 

Tarjoa patakukkoa uusien perunoiden tai raikkaan salaatin kanssa. Se on myös mainio hätäruoka ja vierasvara. Patakukko maistuu lämpimänä ja kylmänä ja säilyy maukkaana jääkaapissa muutaman päivän.
Patakukko

1 pkt (400 g) Pirkka rukiista piirakkataikinaa (pakaste)
500 g muikkuja
75 g Pirkka meijerivoita
2 tl suolaa
20 g piparjuurta
1 nippu (100 g) kevätsipulia
2 tl mustapippuria


1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Tee kukolle kansi kaulitsemalla taikina ohueksi, vuoan kokoiseksi levyksi (kuvan vuoka 20 x 38 cm). Saat korimaisen kannen leikkaamalla levystä veitsellä tai taikinapyörällä 1,5 cm:n levyisiä nauhoja. Pujottele ne ristikkäin leivinpaperin päällä.


2. Perkaa ja huuhdo muikut. Poista kevätsipuleista kannat ja huonot varsiosat ja paloittele kevätsipulit.

Kuori ja raasta piparjuuri, kuori ja murskaa valkosipulin kynsi. Sulata voi ja sekoita joukkoon piparjuuri, valkosipuli ja mustapippuri. 


3. Voitele vuoan pohja ja levitä puolet sipuleista pohjan päälle.

Lado kerros muikkuja vuokaan, ripottele pinnalle vähän suolaa ja valuta päälle voisulaa. Tee toinen kerros samoin.


4. Nosta kansilevy muikkujen päälle. Punotun levyn saat nostettua leivinpaperin avulla. Jos käytät tasaista taikinalevyä, pistele siihen haarukalla reikiä. Tilkitse taikinalevyn reunat kostutetuin sormin tiiviiksi.


5. Kypsennä patakukkoa ensin 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, pienennä lämpö sitten 150 asteeseen, ja jatka kypsentämistä vielä 60 minuuttia. Jos taikinapinta tummuu liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla. 

Lataa tulostettava resepti:

You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images