Herkullinen
kalaruoka valmistuu kätevästi ”samalla pellillä” -
periaatteella! Kokeile ja ihastu!
4
- 6 annosta
n.
1 kg perattu ja suomustettu siika
merisuolaa
täyte:
noin
100 g tuoretta pinaattia
voita
tai öljyä
1
sitruunan mehu
suolaa
ja mustapippuria
pinnalle:
1
sitruunan raastettu kuori
rouhittua
mustapippuria
kylkeen:
6
perunaa
nokare
voita tai öljyä
1.
Huuhdo siika nopeasti kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla.
Leikkaa siian molempiin kylkiin muutama viilto. Laita viiltoihin ja
siian vatsaan tasainen kerros merisuolaa. Asettele siika uunipellille
leivinpaperin päälle.
2.
Pese ja raasta sitruunan kuori raastimen pienimmällä terällä.
Hiero raastetta ja mustapippuria kalan pintaan. Jätä osa raasteesta
perunoitten mausteeksi.
3.
Kuumenna voi pannulla, lisää joukkoon pinaatti, kääntele muutama
minuutti. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu, lisää suolaa
ja mustapippuria joukkoon. Täytä siian vatsa ja viillot
pinaattiseoksella, jätä halutessasi osa pinaateista perunoitten
joukkoon.
4.
Pese perunat ja viipaloi ne ohuen ohuiksi viipaleiksi, tämä
onnistuu hyvin juustohöylällä. Laita perunaviipaleet kalan viereen
pellille. Ripottele suolaa ja sitruunan kuoriraastetta perunoille ja
laita päälle pieniä nokareita voita.
5.
Kypsennä kalaa ja perunoita 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30
minuuttia.
6. Nosta koko komeus pöytään!
Hups, pala palalta herkut häviävät tyytyväisyyttään hyriseviin
suihin!
Lataa tulostettava ohje
0 comments