arki
kirjolohi
kuha
lasten makuun
lohi
maailmalta
trendikästä
Kulhoruokaa!
3.4.17
Poke-kulho
innostus on lähtöisin Havaijilta, jossa kala saa mausteekseen
aasialaisia makuja.
Kulhot
4
- 6 nälkäiselle
yht.
400 g lohi- ja/tai kuhafileetä
kalojen
kastikkeeseen:
3
rkl soijakastiketta
2
rkl limetinmehua
1
rkl seesamiöljyä
11/2
tl chilikastiketta
½
tl suolaa
päälle
seesaminsiemeniä
Kulhoihin:
3
dl tummaa riisiä
1
rkl riisiviinietikkaa
200
g varsiparsakaalia
2
dl pakastettuja soijapapuja
2
avokadoa
200
g bataattia
1
dl siemensekoitusta
tarjoiluun
kevään vihreitä versoja ja salaatteja
Kastike:
2
appelsiinin mehu
1
dl öljyä
Reilu
nippu yrttejä esim. timjamia, basilikaa, ruohosipulia
2
tl juoksevaa hunajaa
sormenpään
kokoinen pala raastettua inkivääriä
ripaus
suolaa
1.
Poista nahka lohifileestä ja paloittele fileet annospaloiksi.
Sekoita kastikkeen ainekset ja kääntele kalapalat joukkoon. Laita
kalat jääkaappiin maustumaan muiden valmistelujen ajaksi. Ripottele
kalapalojen pinnalle seesaminsiemeniä.
2.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaisesti ja sekoita joukkoon
riisiviinietikka.
3.
Huuhdo parsakaali ja keitä muutaman minuutin ajan. Sulata pavut ja
kypsennä ne pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kuori ja paloittele
bataatti ja keitä niitä muutaman minuutin ajan.
4.
Purista appelsiineista mehu ja sekoita muut kastikkeen ainekset
joukkoon. Surauta kastike sauvasekoittimella tasaiseksi.
5.
Asettele kukin aines omaan kippoonsa, näin itsekukin voi koota oman
annoksensa oman makunsa mukaisesti.
Lataa tulostettava ohje:
Kulhot
Lataa tulostettava ohje:
Kulhot
0 comments