Kulhoruokaa!

Aaron kattoi ja tarjoili meille iloisen, värikkään ja maukkaan kala-aterian! Poke-kulho innostus on lähtöisin Havaijilta, jossa kala ...


Aaron kattoi ja tarjoili meille iloisen, värikkään ja maukkaan kala-aterian!

Poke-kulho innostus on lähtöisin Havaijilta, jossa kala saa mausteekseen aasialaisia makuja.




Ideoi ja kokoa omat poket makusi mukaan.






Kulhot

4 - 6 nälkäiselle
yht. 400 g lohi- ja/tai kuhafileetä

kalojen kastikkeeseen:
3 rkl soijakastiketta
2 rkl limetinmehua
1 rkl seesamiöljyä
11/2 tl chilikastiketta
½ tl suolaa
päälle seesaminsiemeniä

Kulhoihin:
3 dl tummaa riisiä
1 rkl riisiviinietikkaa
200 g varsiparsakaalia
2 dl pakastettuja soijapapuja
2 avokadoa
200 g bataattia
1 dl siemensekoitusta
tarjoiluun kevään vihreitä versoja ja salaatteja

Kastike:
2 appelsiinin mehu
1 dl öljyä
Reilu nippu yrttejä esim. timjamia, basilikaa, ruohosipulia
2 tl juoksevaa hunajaa
sormenpään kokoinen pala raastettua inkivääriä
ripaus suolaa


1. Poista nahka lohifileestä ja paloittele fileet annospaloiksi. Sekoita kastikkeen ainekset ja kääntele kalapalat joukkoon. Laita kalat jääkaappiin maustumaan muiden valmistelujen ajaksi. Ripottele kalapalojen pinnalle seesaminsiemeniä.

2. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaisesti ja sekoita joukkoon riisiviinietikka.

3. Huuhdo parsakaali ja keitä muutaman minuutin ajan. Sulata pavut ja kypsennä ne pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kuori ja paloittele bataatti ja keitä niitä muutaman minuutin ajan.

4. Purista appelsiineista mehu ja sekoita muut kastikkeen ainekset joukkoon. Surauta kastike sauvasekoittimella tasaiseksi.

5. Asettele kukin aines omaan kippoonsa, näin itsekukin voi koota oman annoksensa oman makunsa mukaisesti.








Lataa tulostettava ohje:
Kulhot

You Might Also Like

0 comments

Instagram

Flickr Images